Green ST Vintage, Shell Pink


Green ST Vintage, Shell Pink

Produktnr: GR-STV

Skickas om 1-4 dar

395,00

Från €/per månad.

14 dagar räntefri betalperiod. Fakturaavgift
Faktureringsavgift 0 €.Green ST Vintage, Shell Pink

Green ST Vintage ingår i vår Vintage Serie. Kännetecknande för serien är fina träslag och riktigt bra mickar. Vi har varit ute efter att återskapa den fina tonen som fanns i gitarrer tillverkade på 50- och 60-talet. Det ska låta Vintage. Vi har därför inte varit helt strikta utan tagit oss friheten att använda modern hals och stämskruvar. För att få till en fin ton har vi använt oss av traditionella träslag, al och lönn som vi hämtat från de amerikanska skogarna. Vi har valt al till kroppen och lönn till halsen. Trämaterialet är hämtat från USA.

Vi har valt att sätta på Tesla VR-1 som är Teslas Vintage pickuper. Här är en strata med samma karaktär som de strator som tillverkades på 50-talet. Du kan få fram knivskarpa toner. Det är verkligen bett i ljudet. ST Vintage Blue finns även med våra egna Green Pickups - riktigt bra mickar. Svarta mickar och svart plektrumskydd - fräckt! Vill man ha något extremt bra, väljer man med Lundgren 50s Formvar. Handvirade mickar tillverkade i Jönköping av Johan Lundgren.

Både Tesla och Lundgren använder bara noga utvalda komponenter av riktigt hög kvalité. T ex så använder Lundgren likadan tråd som användes av en stor firma 1954 - 1964. Och både Tesla och Lundgren har lyckats lyfta fram det där tidstypiska soundet från strator tillverkade på 50-talet.

Det känns när man tar i den här gitarren att det är hög kvalité. Det är också en kommentar vi fått från vårt gitarråd (som testar alla gitarrer och godkänner dem). Känslan man får är att det är en gitarr som kostar betydligt mer än 4-500€.
Halsen är smäcker, har en halvblank lack och en modern D-profil som gör den lättspelad och skön. Kroppen är lackad i högglansig Sonic Blue. Finns med både vitt och svart plektrumskydd


Specifikation:

  • Kropp av al, 
  • D-hals av hård lönn (Bredd vid sadel 42,5 mm. 1:a band tjocklek: 20 mm, bredd: 43,5 mm 12:e band tjocklek: 22 mm, bredd: 52,5 mm), 
  • greppbräda i rose maplewood. 
  • 25,5" skala, 22 st vintageband,
  • Kapslade stämskruvar, 
  • Green Tremolo stall, 
  • 1 volym och 2 tonkontroller, 5-vägs pickupväljare,
  • Green Pickups eller Lundgren Pickups. 
  • Hårdvara i krom. 
  • Färg: Sonic Blue, Vintage white, Shell Pink

Övrig produktinformation


Tillbehör

Produkt OBS Status Pris
Green Explorer Special Green Explorer Special
395,00 €
Green LP Standard, Chicago Blue Green LP Standard, Chicago Blue
395,00 €
Green ST 60th Vintage - Master Series, Röd Green ST 60th Vintage - Master Series, Röd
845,00 €
Leveransvikt: 3,8 kg
Visa information om tillbehör

Utforska även dessa kategorier: Green guitars, Green ST
Klarna Checkout
handlarens kontaktuppgifter
Powered by Powered by